Altın Fiyatındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı? Piyasa Uzmanı Açıklıyor!

Altın fiyatları Fed faiz indirimi beklentileri nedeniyle düştü. Ancak, analistlere göre uzun vadeli beklentiler olumlu kalmaya devam ediyor. Zayıflayan ekonomik veriler, devam eden jeopolitik sorunlar ve olası bir Fed politika değişikliği altın fiyatlarının yükseleceğine işaret ediyor. Piyasa uzmanı Muhammad Umair, kısa vadeli konsolidasyon muhtemel görüyor. Ancak fiyat düşüşlerini özellikle 2024 Haziran’da alım fırsatı olarak görüyor.

Altında bir sonraki düşüşü satın almak mantıklı!”

Teknik açıdan baktığımızda, altın piyasası Mayıs 2024’ün son birkaç gününde aşağı yönlü düzeltme yaptı. Böylece, 2024 Nisan’daki formasyona benzer şekilde aylık mumu keskin gölgelerle kapattı. Bu hareketi bekliyorduk. Aylık mumlar artık bir sonraki yukarı yönlü momentumdan önce aşağı yönlü veya konsolidasyon aşamasına işaret eden keskin gölgeler gösteriyor. Bu formasyon, yükselen genişleyen kama formasyonları içinde güçlü bir boğa momentumuna işaret ediyor. Bu yüzden yüksek volatilite muhtemelen devam edecektir. Önemli ekonomik belirsizlik ve jeopolitik krizler bu oynaklığı daha da körükleyecektir. Ayrıca, güçlü bir yukarı yönlü hareket başlatacaktır.

Yukarıdaki grafik aynı zamanda yükselen genişleyen kama içinde ters baş ve omuz formasyonunu ortaya koyarak 2.075 dolardan kırılmanın çok önemli olduğunu ve fiyatların 2024’te muhtemelen daha yüksek işlem göreceğini gösteriyor. Bununla birlikte, Nisan ve Mayıs mumlarındaki keskin gölgeler, Haziran ayında fiyat konsolidasyonlarına işaret ediyor. Ayrıca, aylık grafikte gördüğümüz güçlü yükseliş fiyat hareketine dayanarak Temmuz ve sonraki aylar için potansiyel satın alma fırsatları sunuyor.

Altının mevsimsel grafiği boğa görüşü destekliyor

Bu doğrultuda Haziran ayının aylık pozitif kapanış şansının yalnızca %40 olduğunu gösteriyor. Temmuz ayının ise son beş yılda aylık pozitif kapanış şansının %75 olduğunu ortaya koyuyor. Yukarıdaki grafikte siyah dikdörtgenle vurgulanan son zamanların en yüksek seviyelerinden gelen bir altın fiyat düzeltmesi, 3.000 doları hedefleyen uzun ve orta vadeli yatırımcılar için güçlü bir satın alma fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Mevsimsel düzeltmeler sırasında altın ticareti

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere jeopolitik krizler ve ekonomik belirsizlikler devam ediyor. Bu ortamda altın ticareti yapmak, her iki yöndeki güçlü fiyat hareketleri nedeniyle zordur. Bu nedenle, altın ticaretini seçmek zor olacaktır. Fiyatlar bir dip oluşturmaya çalıştığında, bazen rakamlar aşılır veya daha yüksek seviyelerde girişi engelleyen katı fiyat hareketleri nedeniyle giriş kaçırılır. Sonuç olarak, yatırımcılar fiyat düzeldiğinde ve bir dip seviyeyi onayladığında, daha fazla onay için birden fazla gösterge kullanarak altın satın almayı düşünebilirler.

Örneğin, God Predictors 2024 yılında altın piyasası önemli seviyeleri kırarken farklı bir yaklaşım benimsedi. Gold Predictor düşük seviyelerden altın satın aldı. 2024’te bir swing ticareti için ilk giriş 1.996 dolardaydı ve fiyat dibi doğruladı. Bu dönemde birçok yatırımcı ve trader fiyatların daha da düşmesini bekliyordu. İkinci sinyal 2.155 dolardan altın alımı yönündeydi. Ayrıca, sinyal geldiğinde fiyat dip seviyeyi teyit etti. Yatırımcıların bu teknikleri 2024’teki boğa piyasası sırasında dibi belirlemek için kullanmaları mümkün.

Altın fiyatı için hedef 3 bin dolar!

Fed’in faiz indirimi beklentileri nedeniyle son dönemde bir geri çekilme oldu. Buna rağmen, altının uzun vadeli görünümü boğa eğilimini koruyor. Zayıflayan ekonomik veriler, jeopolitik gerilimler ve Fed’in olası bir pivotu fiyatların yükseleceğine işaret ediyor. Kısa vadeli konsolidasyon mümkün. Bununla birlikte, özellikle Temmuz ayına kıyasla tarihsel olarak daha zayıf Haziran performansı göz önüne alındığında düşüşler alım fırsatları sunuyor.

Yatırımcıların dalgalanmalara karşı temkinli olması gerekiyor. Ancak giriş noktalarını belirlemek ve uzun vadeli kazançlar için piyasa dalgalanmalarını yönlendirmek için teknik analiz ve mevsimsel eğilimlerden yararlanabilirler. Altın için hedef şimdilik 3.000 dolar olmaya devam ediyor.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmandan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx