Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20’si tutuklu 61 sanığın yargılamasına devam edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen duruşmada sanık avukatları, davayla ilgili soruşturma aşamasında operasyonları yapan kolluk personeli ile tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesini talep etti. Ara kararı açıklayan mahkeme başkanı gizli tanık M7’nin ifadelerinin dosyadan çıkarılması yönündeki talep ile gizli tanık Ü5’in yeniden dinlenilmesi yönündeki talebin reddedildiğini bildirdi. Haklarında soruşturma yürütülen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerin tanık olarak dinlenilmesi şeklindeki talep ile Ayhan Bora Kaplan davasının soruşturma aşamasında operasyon yapan kolluk görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesi şeklindeki talepler de yargılamanın esasına katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddedildi.
Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen Ayhan Bora suç örgütü davasında, müştekiler ve tanıklar dinlenilmeye devam ediyor. Davada, 20’si tutuklu 61 sanık yargılanıyor.
Duruşma sanık Cemal Kumaşçıoğlu’nun söz talep etmesiyle başladı. Cemil Kumaşçıoğlu, “Ben örgüt suçundan değil, MASAK dosyasından tutukluyum. Duruşmalar nedeniyle başka cezaevinden geldim. Burada eziyet ediyorlar bize. Hücrede kalıyorum. Televizyonumuz yok. Bora Kaplan’ın televizyonu var. Sadece L3 cezaevinde yok. Abdullah Öcalan’a bile televizyon verdiler, PKK’lılara verdiler bize vermiyorlar” diye konuştu. Mahkeme başkanı da buna karşılık, “Muhtemelen bir sonraki duruşmalar Eylül’e kalacak. Bu celse bittiğinde muhtemelen geldiğiniz yere gönderirler. Benim kuruma şöyle yapın deme yetkim yok” ifadelerini kullandı.
“Ü5 buraya getirilmeli”
Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı Umut Köroğlu da, “Bu dosyaya mutlaka suretinin geleceği bir soruşturma dosyası var. Bu dosyada da sahte deliller üretildiği iddiasıyla kolluk kuvvetlerinden tutuklananlar var. M7 isimli tanığın ifadeleri malum. Cumhuriyet savcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldı. Gizli tanık Ü5’in buraya getirilerek kendisine bu baskının kim tarafından yapıldığının sorulması gerekir” diyerek mahkemeden talepte bulundu. Diğer sanıkların avukatları da kumpas iddialarıyla ilgili soruşturmada tutuklanan emniyet müdürlerinin tanık olarak dinlenilmesini talep etti.
“Çok şey biliyorum ama gündem olmasın diye söylemiyorum”
Sanıklardan Muhammed Kaplan, “Daha önce verdiğim isimler vardı. Şu an bütün isimler gözaltında. Paraları nasıl bölüştüklerine kadar daha çok şey biliyorum ama gündem olmasın diye söylemiyorum” şeklinde konuştu. Ayhan Bora Kaplan ise yine bazı taleplerde bulunarak, şunları dile getirdi:
Talepler reddedildi
Mahkeme Başkanı, taleplere ilişkin ara karar kurmak üzere duruşmaya bir süre ara verdi. Daha sonra mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, gizli tanık Ü5 ve M7’nin beyanlarının dosyadan çıkarılması şeklindeki talepler ile bir kısım kolluk görevlilerinin dinlenilmesi taleplerinin reddini istedi. Ara kararı açıklayan mahkeme başkanı da, gizli tanık M7’nin ifadelerinin dosyadan çıkarılması yönündeki talep ile gizli tanık Ü5’in yeniden dinlenilmesi yönündeki talebin reddedildiğini bildirdi.
Haklarında soruşturma yürütülen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü’nde görevli polislerin tanık olarak dinlenilmesi şeklindeki talep ile Ayhan Bora Kaplan davasının soruşturma aşamasında operasyon yapan kolluk görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesi şeklindeki talepler de yargılamanın esasına katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddedildi.
Duruşma müştekilerin dinlenmesiyle devam ediyor. (ANKA)
T24’ün Ayhan Bora Kaplan dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında ”suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”, ”kasten adam öldürme”, ”nitelikli kasten adam öldürme”, ‘kasten yaralama”, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, ”nitelikli yağma”, ”eziyet’, ”suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, ”suç üstlenme” ve ”suçluyu kayırma” suçlarından 1’i ağırlaştırılmış 2’şer kez müebbet ve 169 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi. TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan davası sümen altı edilen soruşturmalardan açıldı: Dosyalar delillere rağmen kapatılmış, takipsizlik kararından sonra fezleke gelmiş
TIKLAYIN | Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni detaylar: Geliri 1 milyon, arabası 40 milyon TL TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan dosyasına İyi Partili isim de girdi TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan’a cinayet soruşturması: “Mahfuz Tatar cinayeti” dosyası yeniden açıldı, 13 kişi gözaltında TIKLAYIN – Meral Akşener’in iddia ettiği otel, Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinden mi çıktı? TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan ve eski polis müdürlerinden şikâyetçi olan kişinin arabası kurşunlandı: “Asayiş müdürüne 30 bin dolar teslim ettim” TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Firari Barış Kurt, saklandığı yerde yakalandı TIKLAYIN-Ayhan Bora Kaplan iddianamesinde yok yok: 61 kişiye “silahlı suç örgütü, öldürme, yaralama, eziyet, yağma, şantaj, rüşvet” suçlaması! TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan davası sümen altı edilen soruşturmalardan açıldı: Dosyalar delillere rağmen kapatılmış, takipsizlik kararından sonra fezleke gelmiş TIKLAYIN – Kaplan davası | Dişleri sökülen Erkan Doğan’ın eski patronu Barış Kurt, AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapmış TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan’dan “kara para aklama” savunması: Mal varlığımdaki artışın sebebi enflasyondur TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan’a bir dava daha TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan’ın savunması: “Emniyette bana Süleyman Soylu’yu sordular, Etçi Umut’un ortağı ben değil, Cumhurbaşkanı Yardımcısıydı” TIKLAYIN – Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar nedeniyle 3 emniyet görevlisine soruşturma TIKLAYIN – Ankara Emniyeti’nde açığa alınan polislerin evlerinde arama başlatıldı
|