Borsa Dolandırıcılıklarına Dikkat!

TÜKONFED Başkanı Uyardı: “Borsada Yüksek Kar Vaadiyle Dolandırıcılık Artıyor”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde borsada yüksek karlılık vaadiyle “çiftlikbank” benzeri dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, “Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kimseye durduk yere yüzde 500, yüzde 800 kar vermez” dedi.

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, “çiftlikbank”, “saadet zinciri” ve “titan zinciri” dolandırıcılıklarının halen birçok kişinin hafızasında olduğunu söyledi.

“Para yatır, yüksek kazan” mantığıyla kurulan bu sistemlerin şimdilerde borsa piyasalarında birçok kişiyi ağına düşürdüğüne dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Whatsap ya da telegram gibi mesajlaşma programları üzerinden üye topluyorlar. Kısa vadede, en fazla 6 ayda yüzde 500 ve yüzde 800 gibi karlar vadediyorlar. Sisteme giriyorsunuz ve size kendi oluşturdukları bir aracı kuruma para göndermenizi istiyorlar. Tabi öne şüpheli yaklaşıyor birçok kişi 20 bin, 30 bin ya da 50 bin lira gibi para yatırıyorlar. Ardından birkaç gün sonra 50 bin liranın 80-90 bin lira olduğunu görünce sisteme daha fazla para göndermeye başlıyorlar.”

Ağaoğlu, para gönderilen sözde aracı kuruluşu gibi gösterilen uygulamadan para çekilmek istendiğinde müşteri hizmetlerine yönlendirildiğini vurgulayarak, “Müşteri hizmetleri kısmında telefon dolandırıcılığı başlıyor ve arayan kişi ikna edilerek biraz daha para aktarması isteniyor. 50 bin lira ile başlayıp 1 milyon lira para gönderenler var ve bizi aradılar. Sistemdeki parası 2 ayda 2 milyon 700 bin lira olmuş ama çekemiyor halen para istiyorlar. 2 milyon 700 bin lira blokeli görünüyor sözde birikmiş ya da kazanç sağlamış ancak aldatmanın en önemli yeri burası zaten” dedi.

Borsada bu kadar yüksek karlılık vaadiyle “çiftlikbank” benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunmasını isteyen Ağaoğlu, şöyle devam etti:

“Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kimseye durduk yere yüzde 500, yüzde 800 kar vermez. Kolay para kazandırdığını vadeden yerlere kesinlikle para gönderilmemeli. Şöyle düşünün kolay kazanç olsa sizin önünüze gelir mi kurtlar çakallar kapar önceden. Buluş yap mükemmel sistem kur elinden kaparlar. Devlet güvencesi aranmalı para yatırırken. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve SPK izinleriyle oluyor borsada birçok işlem. Araştırmadan yasal olup olmadığı bilinmeden öneriyle, vaatlerle herhangi bir yere para gönderilmesi doğru değil.”

Ağaoğlu, bu tür sistemleri “dipsiz kuyu”ya benzeterek, “Siz attıkça gelmesini beklersiniz ama gelmez. Giden gitti. Herkes kolay para kazanma peşinde. Alın terinizle kazandığınızı daha çok kazanma hırsıyla dolandırıcılara kaptırmayın. Borsa ya da coin yatırımları bilerek yapılmalı, vaatle yapılan işten ciddi zarar görebilirsiniz.” diye konuştu. – BURSA

Related Posts

MTV taksit ödeme nasıl yapılır? MTV son ödeme tarihi ne zaman?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tescil edilmiş tüm motorlu taşıtlardan her sene alınan bir vergi türüdür. Peki, MTV taksit ödeme nasıl yapılır? MTV son ödeme tarihi ne zaman?

Döviz kurunde son durum? Hepsi yükseldi o düştü

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …

Nefes kredisi ortada bıraktı: Hepsinin cebinden 5 bin lira buhar oldu

25 milyar TL’lik nefes kredisi daha ilk günden tartışmalara yol açtı, binlerce KOBİ eli boş döndü. Ancak asıl tartışma, krediye ulaşamayan firmalardan alınan 5.000 TL’lik peşin komisyonların iade edilmemesi üzerine patladı.

Oda kokularına toplatma kararı

Ticaret Bakanlığı, güvensiz ürünler listesine yeni eklemelerde bulundu. Dünyaca ünlü Zara Home ve D&P’nin oda kokuları, Mr Dıy markasının oyuncağı ve bir çocuk markasının sweatshirt’ü hakkında toplatma kararı alındı. Ticaret Bakanlığı denetimler sonucunda iki markanın oda kokusu ve evcil hayvanları ilgilendiren ürünlerin yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …