Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

Borsa İstanbul, 40 Gündür Güçsüz Duruşunu Sürdürüyor

Borsa İstanbul, son 40 günde yaşadığı güçsüz duruşunu sürdürmeye devam ediyor. 19 Mart’tan önce faiz indirimleri ve yabancı girişleriyle yükselen Borsa İstanbul, yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmış ve 10 bin puanın üzerine çıkmıştı. Ancak 19 Mart’tan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınıp tutuklanmasıyla birlikte düşüş trendi başladı.

Borsada Son Bir Ayda %5’lik Bir Kayıp Yaşandı

Son bir ay içerisinde Borsa İstanbul’da %5’e varan bir kayıp meydana geldi. BIST 100 endeksinde yer alan şirketlerin piyasa değeri, 18 Mart’ta 9,64 trilyon lira iken, 30 Nisan’da 8,3 trilyon liraya geriledi. Bu durum, piyasa değerinde 40 günde 1,35 trilyon liralık bir azalmaya işaret etmektedir.

Yabancı Yatırımcılar Satışlarını Sürdürüyor

Borsaya olan yabancı ilgisi de azalma gösterdi. Yabancı yatırımcıların toplam hisse satışı 1 milyar 565 milyon dolara ulaştı. Bu da yılbaşından bu yana hisse senetlerinde net 550 milyon dolarlık bir yabancı çıkışı yaşandığını gösteriyor.

En Büyük Kayıp Bankacılık Sektöründe

Borsada en büyük kayıplar yabancı yatırımcıların yoğun olarak bulunduğu bankacılık sektöründe yaşandı. Bankacılık endeksindeki kayıp oranı son dört ayda %21,32 olarak gerçekleşti. Bankacılığı %16,38’lik düşüşle sigortacılık, %14,72’lik düşüşle spor, %14,09’lik düşüşle ticaret ve %10,13’lük düşüşle kimya sektörü izledi. Diğer önemli sektörlere bakıldığında ise gıda sektörü %7,3, sanayi %6,4 ve holdingler %5,67 oranında geriledi.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirterek “Özellikle Türkiye’de herhangi bir temsilcisi bulunmayan yabancı elektronik ticaret sitelerinde karşılaşılacak sorunlarda muhatap da bulunmuyor. Bu nedenle tüketicilerimizin yurt dışı alışverişlerde daha dikkatli olmasını öneriyoruz” dedi.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Merkez Bankası rezervleri 7 haftadır eriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik başlatılan operasyonların ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın uluslararası rezervlerinde düşüş devam etti. TCMB verilerine göre 25 Nisan haftasında net rezervlerde azalma gözlendi.

‘KKTC’yi bilişim adası yapabiliriz’

TEKNOFEST’in bu yıl 11’inci festivali KKTC’de kapılarını açtı. Bakan Kacır, “100 binden fazla üniversite öğrencisiyle, eşsiz güzellikleriyle bu topraklar dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin, teknoloji girişimlerinin adresi olabilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir