Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

Hashimoto Hastalığı ve Belirtileri

Gençlerde de görülüyor

Günümüzde çevresel toksinler, aşırı iyot tüketimi, sigara kullanımı ve aşırı stres derken Hashimoto hastalığının giderek yaygınlaştığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, son yıllarda sadece yetişkinlerde değil gençlerde de görüldüğünü söylüyor. Hashimoto; sürekli yorgunluk, halsizlik, kilo verememe, cilt ve saç kuruluğu gibi belirtilerle kendini gösterirken tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlara yol açabilir.

Otoimmün bir hastalık

Hashimoto hastalığı, bağışıklık sisteminin tiroit bezini hedef alıp iltihaplandırdığı otoimmün bir hastalık olarak tanımlanıyor. Dr. Zeynep Ece Demirbaş, hastalığın metabolizma üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, erken teşhis ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabileceğini vurguluyor.

En sık görülen bağışıklık sistemi hastalığı!

Hashimoto tiroiditi, tüm otoimmün hastalıklar arasında en sık görülen hastalıktır. Ortaya çıkma sıklığı kadınlarda daha fazla olmasına rağmen erkeklerde ve tüm yaş gruplarında da görülebilir. Hashimoto hastalığının belirtileri genellikle yavaş geliştiği için fark edilmeyebilir. Bu nedenle erken teşhis büyük önem taşır.

Sağlıksız yaşam alışkanlıkları da neden olabiliyor!

Dr. Zeynep Ece Demirbaş’a göre, Hashimoto hastalığına sadece genetik faktörler değil, çevresel faktörler ve sağlıksız yaşam alışkanlıkları da neden olabilmektedir. Bu nedenle hastalığa karşı toplumsal farkındalığın artırılması gerekmektedir.

Hashimoto’da (Haşimato) bu belirtilere dikkat!

Dr. Zeynep Ece Demirbaş’a göre, Hashimoto hastalığı hipotiroidiye yol açtığında en sık görülen belirtiler şunlardır; sürekli halsizlik ve yorgunluk, kilo verememe, cilt ve saç kurulukları, kabızlık, depresif ruh hali, ödem, kas ağrıları, cinsel istekte azalma, adet düzensizlikleri ve üşüme gibi belirtiler görülebilir.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Anne babalar çocuklarının oyuncak sepetine bakın! Bakanlık açıkladı, kanserojen madde içeriyor…

Bakanlığı ilan ettiği listeye göre Serra Plastik’in kırmızı oyuncak arabasında kimyasal madde tespit edildi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!