En Büyük 10 Balina Borsalardaki Bu 3 Altcoin Varlıklarını Azaltıyor!

Kripto para piyasası son günlerde oldukça dalgalı bir görünüm sergiliyor. Bu da balinaların farklı kararlar almasına yol açıyor. Kripto istihbarat izleyicisi Santiment, en büyük balinaların borsa cüzdanlarındaki varlıklarını takip ediyor. Santiment, en büyük 10 balinanın borsalardaki bu 3 altcoin varlıklarını azalttığını kaydetti.

Analiz firması: Büyük balinalar borsalardaki bu 3 altcoin varlıklarını azalttı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere spot Ethereum ETF heyecanının yatışmasıyla piyasa yeni katalizör arayışında. Bu durgunluk da kripto paralar üzerinde satış baskısını artırıyor. Kripto para analitik platformu Santiment, tokenler üzerindeki satış baskısını ve fiyat üzerindeki herhangi bir etkiyi ölçmek için farklı varlıklar için büyük borsa cüzdanlarının varlıklarını izliyor. Santiment, 27 Mayıs’tan bu yana en büyük 10 balina adresinin borsalardaki Shiba Inu (SHIB), Chainlink (LINK) ve Ethereum (ETH) varlıklarını azalttığını tespit etti.

Bu bağlamda Santiment, en büyük on cüzdandaki SHIB varlıklarında %2,4, LINK’te %2,9 ve Ether varlıklarında %8,6’lık bir düşüş kaydetti. Santiment, bu konuya ilişkin paylaşımında, borsa arzının azalmasının ne anlama geldiğini de açıkladı. Bu bağlamda, “boğa eğilimli traderlar için iyi bir işaret olarak görülmesi gerektiğini” belirtti.


Borsalardaki en büyük balina cüzdanı varlıkları. Kaynak: Santiment

SHIB, LINK ve ETH için ne anlama geliyor?

On-chain veri izleyicisinin verileri, borsalardaki SHIB arzının 2021 Mart’tan beri en düşük seviyede olduğunu gösteriyor. Bu durum, satılacak tokenların daha az bulunması anlamına geliyor. Uzmanlar, bunu altcoin üzerindeki satış baskısının azaldığının bir işareti olarak görüyor. Dolayısıyla, bu gelişmenin SHIB fiyatını olumlu yönde etkilemesi mümkün.

Borsalardaki SHIB arzı ve fiyat. Kaynak: Santiment

Chainlink, 2024’ün başından bu yana borsalardaki arzına %5 ekledi. Ancak son dört gün içinde LINK arzı, 11 Haziran’da gözlemlenen 211,19 milyonluk yerel zirvesine kıyasla neredeyse yarım milyon azaldı.

Borsalarda LINK arzı. Kaynak: Santiment

Borsalardaki Ethereum arzı yaklaşık 22 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu nedenle Santiment tarafından takip edilen borsa cüzdanlarındaki ETH varlıklarının azalması, Ether fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahip olmayabilir.

Borsalarda ETH arzı. Kaynak: Santiment

Bu arada yazı sırada SHIB günlük bazda %0,83 düşüşle 0,0000209 dolardan işlem görüyordu. LINK de benzer bir kayıpla 14,99 dolara geriledi. Diğer tarafında lider altcoin Ethereum gerilemeyi yükselişe çevirdi. ETH yazı sırasında günlük grafiğinde yaklaşık %4 kazançla 3,564 dolara yükseldi. Bununla birlikte haftalık grafiğinde hala %3’ün üzerinde kırmızı bölgede duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx