F-16 EDPOD Testleri Başarıyla Tamamlandı

Mehmet Fatih Kacır: F-16 EDPOD’un Testleri Başarıyla Tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, F-16 savaş uçakları için geliştirilen Elektronik Destek Podunun (EDPOD) gerçek radar sistemlerine yönelik geliştirildiğini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, F-16 EDPOD’un gerçek radar sistemlerine karşı başarılı bir şekilde test edildiği bilgisi paylaşıldı.

F-16 uçaklarına entegre edilen radar sinyal algılayıcı F-16 EDPOD, düşman hedef ve takip radarları ile füze güdüm radarlarına ait sinyalleri algılayarak çevresel tehditleri tanımlama yeteneğine sahip. Aynı zamanda yüksek kapasiteli veri kaydı ve hassas konum belirleme gibi özelliklere de sahip.

F-16 EDPOD, yurt dışından alınan sistemlere göre daha az dışa bağımlılık sağlayarak Türkiye’yi elektronik harp alanında güçlendirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, F-16 EDPOD, görev sonrası analizler için radar temas ve konum bilgilerini kaydedebildiği gibi tespit edilen tehdit bilgilerini diğer silahlı kuvvetlerle paylaşabilecek yapıda tasarlandı.

Bakan Kacır, TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen F-16 EDPOD’un testlerinin başarıyla tamamlandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Kacır, “Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

NASA’dan Mars’ta her şeyi değiştiren keşif!

NASA’nın Mars keşif aracı, Kızıl Gezegen’de bugüne kadar elde edilen verileri altüst eden bir keşfe imza attı.

Orman yangınlarına yapay zeka kalkanı

Orman yangınlarının yıkıcı etkileri, iklim değişikliğinin artan tehdidiyle birlikte her geçen yıl daha da büyüyor. Ancak bilim dünyasından gelen yeni bir gelişme, bu felaketle mücadelede umut vadediyor. Uluslararası bir araştırma ekibi, orman …

Yıldızlararası yeni bir cisim keşfedildi: ‘A11pl3Z’

ATLAS Gözlemevi, 1 Temmuz 2025’te A11pl3Z adlı yeni bir yıldızlararası cisim keşfetti. Bu cisim, ʻOumuamua ve Borisov’dan sonra Güneş Sistemi’nde tespit edilen üçüncü yıldızlararası obje oldu. A11pl3Z isimli cismin 3 Temmuz’da saat 22.00’de Virtual Telescope Project tarafından canlı yayında gözlemleneceği açıklandı.

X, topluluk notlarını artık yapay zekâya yazdıracak

Yapay zekâ destekli topluluk notları yazımı test sürecine girdi. Fakat test sürecinde bile işler pek yolunda gidecekmiş gibi durmuyor. Kullanıcılar şimdiden sistemle ilgili tartışmalara başladı.

Apple 6 yıl aranın ardından yeniden değişikliğe gidebilir! Ortalığı karıştıran iddia

Teknoloji severler ve Apple tutkunları tarafından merakla beklenen iPhone 17 Pro hakkında ilginç bir iddia gündemi atıldı. Teknoloji severlerin arasında tartışma yaratan iddiaya göre Apple yeni modelinde arka kısımdaki Apple logosunun yerini …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.