Faturalarda yeni dönem başlıyor

Elektrik Faturaları Yeni Dönemde Değişiyor!

Elektrik faturaları 1 Şubat’tan itibaren farklı bir düzene geçiyor. Yüksek tüketim yapanlar artık daha fazla ödeyecek. Ayda 417 kilovatsaat ve üzeri elektrik tüketimi olan aboneler, gerçek maliyet üzerinden faturalandırılacak. Bu da şu demek oluyor ki, daha fazla elektrik tüketenler önümüzdeki şubat ayından itibaren daha yüksek fatura ödeyecekler.

Yeni Düzenleme Nasıl Olacak?

Yüksek miktarlarda elektrik tüketenleri yakından ilgilendirecek bu düzenlemede yıllık 5 bin kilovatsaat kullanım sınırı belirleniyor. Aylık bazda ise bu 417 kilovatsaate denk geliyor. Abonelerin yıllık toplam tüketiminin ortalaması hesaplanarak bu sınırın altındakilere standart fatura kesilmeye devam edecek.

Faturalar Nasıl Hesaplanacak?

Konut aboneleri için fatura tutarı bin 50 lirayı aştığında daha yüksek bir dilime geçecekler. Ticari işletmeler için ise bu rakam 5 bin liraya denk gelecek. Türkiye genelinde ortalama bir hane için elektrik faturası 414 lira civarında seyrediyor. Belirlenen sınırın üzerindeki tüketimlerin faturası artık iki katı ödenecek. Örneğin, daha önce bin 50 lira ödeyen bir abone artık 2 bin lirayı cebinden çıkaracak. Ancak belirlenen sınırın altındaki kullanımlar için herhangi bir değişiklik olmayacak. Yani, 500 lira ödeyen aboneler yine aynı miktarı ödemeye devam edecekler.

Kimi Etkileyecek?

Türkiye’de yaklaşık 40 milyon konut abonesi bulunmaktadır. Yeni düzenleme ise bu abonelerin sadece yüzde 3’ünü, yani yaklaşık 1,2 milyon kişiyi etkileyecek. Böylelikle 50 milyar liralık Hazine desteği de kaldırılmış olacak.

İki Kesim Muaf Tutulacak

Yeni düzenleme sadece konut içi kullanımı değil, apartman ve site ortak alanları için de geçerli olacak. Ancak, cami ve cemevleri bu uygulamadan muaf tutulacaklar.

Related Posts

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? 24 Nisan 2025 Perşembe kilogram altın fiyatı…

Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda altının kilogram fiyatı ne kadar oldu? Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri? İşte ayrıntılar…

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayide yatırım iştahı zayıflıyor: TCMB’den 2025 için temkinli tablo

TCMB’nin 2025 bahar dönemi Yatırım Eğilimi İstatistikleri’ne göre, imalat sanayisinde bu yıl yapılması planlanan yatırım harcamalarına dair artış beklentileri zayıflamaya devam ediyor. Özellikle büyük ölçekli işletmelerde yatırım iştahı, önceki döneme kıyasla daha temkinli bir tablo çiziyor.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…

Ticaret Bakanı Bolat’tan ekonomi açıklamaları: ‘Düşüş ve çalkantı meydana getirdi’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, EXPO 2025 için bulunduğu Japonya’da Türkiye’nin ekonomik ilişkilerine dair önemli mesajlar verdi. Hizmet ihracatındaki yükselişe ve küresel ticaretteki belirsizliklere dikkat çekti. Türkiye’nin ticaret diplomasisini çok yönlü sürdürdüğünü vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir