Fenerbahçe’den Dzeko ve Mert Hakan Yandaş kararı! Senad Ok transfer tekliflerini açıkladı

Süper Lig’de geride bıraktığımız sezonda şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe, yeni sezon yapılanmasına lig biter bitmez başlamış ve dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’yu takımın başına getirmişti.

Sarı-lacivertli ekipte başkanlık seçimini Ali Koç’un kazanmasının ardından gözler transfere çevrildi. Fenerbahçe’deki son gelişmeleri Skorer Instagram canlı yayınında Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok değerlendirdi. 

Senad Ok’un açıklamaları şu şekilde:

‘TARİHİ KONGRE’

Fenerbahçe tarihine geçen bir kongre oldu. Özellikle seçimi kazandıktan sonra Ali Koç’un Aziz Yıldırım’la kürsüye gitmesi çok önemliydi. Tüm camia rahatladı. İnsanların gözyaşlarını tutamadığı anlar da oldu. Yeni sezona Fenerbahçe birlik beraberliği sağlamış bir takım olarak girecek.

‘AZİZ YILDIRIM’IN KATKISI ÇOK BÜYÜK’

Aziz Yıldırım’ın katkısı çok büyük. Başka bir aday olunca öz eleştiri yapılabiliyor. Aziz Yıldırım’ın kongreyi kaybeden değil kazanan taraf olduğunu düşünüyorum. Herkesten daha iyi biliyor kongreyi. 20 yıl hayatını adadığı kulüpte kaybetme ihtimali varsa bile o rekabete girdi. Aziz Yıldırım’ın tarihe not düştüğünü ve büyük katkı sağladığını düşünüyorum.

SEZONUN AÇILIŞ TARİHİ

22 Haziran gibi sağlık kontrolleri başlayacak Fenerbahçe’de. Sonraki gün top başı yapılabilir. Temmuz’da Avusturya kampı olacak ve hazırlık maçları yapılacak.

‘DZEKO’YA CİDDİ TALİPLER VAR’

Edin Dzeko’nun çok ciddi talipleri var. Eğer iyi bir teklif getirirse Fenerbahçe ayrılığa sıcak bakabilir. Bonservis getirisi de sağlar. Mourinho’nun hızlı oyun istediğini biliyoruz. Suudi Arabistan’dan teklifler var ve eğer gitmek isterse Fenerbahçe’nin kalması için ısrarcı olmayacağını düşünüyorum. Dzeko yerine yeni bir golcü olabilir.

LEWANDOWSKİ İDDİALARI

Lewandowski iddialarını sordum ama şu an için bir teyit alamadım. Genel çerçevede 3-4 nokta atışla sezona devam edilecek.

MERT HAKAN KARARI

Şu an odaklandığım konu golcü transfer. Fred kilit isim olacak, hoca, Szymanski’yi de çok beğeniyor. İkisi de kalacak. İsmail Yüksek’e teklifler var, ayrılırsa 6 numara bakılabilir ama yerli oyuncular çok önemli. Mert Hakan Yandaş’ın da takımda kalma ihtimali çok yüksek.

‘FERDİ KADRIOĞLU’NUN ÇIKIŞ MADDESİ YOK’

Ferdi Kadıoğlu’nun çıkış maddesi yok, o yüzden söz Fenerbahçe yönetiminde. Burada mutlu ve huzurlu. Bence kalma ihtimali gitme ihtimalinden daha yüksek. Bir an önce Avrupa’ya gideyim kafa yapısında değil. Sattığın takdirde yerli bir oyuncuyla yerini doldurma ihtimalin yok.

‘BATSHUAYİ’NİN SÖZLEŞMESİ BİTTİ’

Batshuayi’nin sözleşmesi bitti, opsiyonu devreye girmedi. Batshuayi’nin kalma ihtimali yüksek. 2. golcülüğü de benimsedi, burada mutlu.

AYRILACAK DİĞER İSİM

Dzeko’Dan sonra ayrılacak isim Krunic olabilir. Krunic’in de psikolojik olarak zorlandığını biliyoruz. Her zaman isteyenleri var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx