“Gezegen defilesi” gerçekleşti: Kader kapılarını mı araladı?

Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars Aynı Hatta Dizildi: Gezegen Defilesi Gökyüzünde!

25 Ocak’ta Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars, gökyüzünde adeta bir “gezegen defilesi” oluşturdu. Bu olağanüstü gökyüzü olayı, Sabancı Üniversitesi’nden astrofizikçi Prof. Dr. Ersin Göğüş’e göre, güneş sisteminin uyumunu gösteriyor. Göğüş, “Evrenin kader kapılarının açıldığı an” yorumlarına ise şüpheyle yaklaşıyor.

“Bilim ‘astronomidir,’ astroloji değildir”

Prof. Dr. Ersin Göğüş, Hürriyet’ten Fulya Soybaş’ın sorularını yanıtlarken, 6 gezegenin aynı hatta dizilmesinin muhteşem ve nadir olduğunu vurguluyor. Göğüş’e göre, 6 gezegenin bu şekilde konumlanması 2150 yılı sonrasında tekrar gerçekleşecek bir olay. Bu nadirliğin astrologlar tarafından “kaderin kapılarının açıldığı gün” olarak yorumlanmasına karşın Göğüş, “Bilim astronomidir, astroloji değildir,” diyor.

“İlahi bir mesaj değil”

“Yaşadığımız bu gökyüzü olayı güneş sistemindeki ahengin devam ettiğini göstermekte. İlahi bir mesaj değil yani, kader kapılarının falan açıldığı yok. Gezegenler, yıldızlar… Yer değiştirir, bazen yavaşlar ya da yeniden aynı konuma gelebilirler. Bu hareketlere yüklenen anlamlar tamamen bizim bakışımızla orantılı,” diye açıklıyor Göğüş.

“İsveç’te aynı gün saatte doğan kişi ile Gazze’de aynı gün ve saatte doğan kişinin hayatı aynı olabilir mi?”

Astrolojinin yaşamımıza ve kararlarımıza etkisiyle ilgili binlerce yıldır süregelen tartışmalara işaret eden Göğüş, “Astrolojiyi kötüleme derdinde değilim ancak bilimsel görünümlü öğretiler veya yönlendirmelerin gerçek fayda sağlamadığını hatta zarar verebildiğini” belirtiyor. Göğüş, insanların neden halen astrolojiye umut bağladığını sosyolojik bir durum olarak açıklıyor ve hayatın anlamının yıldızlarda değil kişilerde olduğunu vurguluyor.

Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Apple 6 yıl aranın ardından yeniden değişikliğe gidebilir! Ortalığı karıştıran iddia

Teknoloji severler ve Apple tutkunları tarafından merakla beklenen iPhone 17 Pro hakkında ilginç bir iddia gündemi atıldı. Teknoloji severlerin arasında tartışma yaratan iddiaya göre Apple yeni modelinde arka kısımdaki Apple logosunun yerini …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

watchOS 26 Özellikleri: Apple Watch’a gelen tüm yenilikler

Apple, düzenlediği WWDC 2025 etkinliğinde Apple Watch için geliştirdiği yeni yazılımı, yani watchOS 26’yı tanıttı. Normalde watchOS 12 olacakken, diğer sürümlerde olduğu gibi watchOS 26 adlandırılan yeni sürüm, akıllı saatlere yepyeni özellikler ekliyor.

Galaxy Watch’ın uyku apnesi uygulaması CE sertifikası aldı

Samsung, Galaxy Watch akıllı saatleri için geliştirdiği uyku apnesi izleme uygulamasının erişimini genişletti. Samsung Health uygulaması üzerinden çalışan bu özellik, şimdi 34 Avrupa ülkesi dahil olmak üzere toplam 70 ülkede aktif. Türkiye’nin de …

Ekran bağımlılığı çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor

Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, akıllı telefon ve televizyon gibi ekranların, çocuklarda konuşma gecikmesinin en yaygın nedenlerinden olduğunu belirtti.

Tırmanma Şampiyonası’nın 3’üncü ayağı Eskişehir’de

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ayağı, 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde düzenlenecek.