Gözünüzdeki kırmızılıklar için doktora gidin! Görme kaybına yol açabilir

Kırmızı veya pembe göz

Kırmızı gözün tanımlayıcı bir deyim olduğunu ve bir tanı olmadığını söyleyen Prof. Dr. Halit Oğuz, “Kırmızı veya pembe göz durumlarında doğru teşhisin konması, daha kötüye gitmeden müdahale edilmesi, ilgili bölüme yönlendirilmesi gereken zamanın bilinmesi gerekiyor. Göz yüzeyi, retina, uvea gibi gözün pek çok tabakasının; bu tabakaların hastalıkları olan konjonktivit, keratit, üveit, göz tansiyonunun kırmızı göze neden olabiliyor. Göz yüzeyi hastalıklarından kırmızı göze en sık yol açan durumların, göz yüzeyini oluşturan dokular olan göz kapakları, konjonktiva, kornea ve gözyaşı sisteminden kaynaklanıyor” dedi.

Gözdeki kırmızılıkları ciddiye alın

Prof. Halit Oğuz kırmızı göz rahatsızlığı yaşayan hastaların göz doktoruna gitmeden herhangi bir ilaç kullanmamaları ya da tedavi yöntemine başvurmamaları konusunda uyarılarda bulunarak şunları söyledi: “Gözde farklı nedenlerden dolayı kırmızılıklar oluşabilir ve bunların tedavileri farklılıklar gösterebilir. Kırmızı göz tablosu, ani gelişiyor ve giderek artıyorsa bu durum biraz daha fazla önem arz etmektedir. Bu tabloya ağrı eşlik etmesi, durumun ciddiyetinin daha fazla olduğunun bir göstergesidir. Kırmızı göz geliştiğinde, olabildiğince hızlı bir şekilde bir göz doktoru tarafından değerlendirilmeniz ve uygun tedaviyi almanız gereklidir.”

Romatizmal, hormonal ve dermatolojik hastalıklara neden olabilir

“Kırmızı göz ile başlayan pek çok tablo görme ve hatta göz kaybı ile sonuçlanabilen durumların öncüsü olabilmektedir” diyen Prof. Halit Oğuz, sözlerine şöyle devam etti: “Hatta kırmızı göz ile başvuran pek çok hastada romatizmal, hormonal ve dermatolojik hastalıklar başta olmak üzere başka hastalıklara da tanı konabilmektedir. Kırmızı göz hafife alınmaması gereken bir durumdur. Göz doktoruna muayene olmak yerine uygun olmayan bir ilaç kullanmak durumunuzda yarar sağlamadığı gibi ciddi sonuçlar doğurabilir.”

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Anne babalar çocuklarının oyuncak sepetine bakın! Bakanlık açıkladı, kanserojen madde içeriyor…

Bakanlığı ilan ettiği listeye göre Serra Plastik’in kırmızı oyuncak arabasında kimyasal madde tespit edildi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.