Kaygı, stres, özsaygı ve özgüven kaybı! Teknolojinin bedeli psikolojik sorunlar mı?

Post-Luddism ve Psikolojik Sorunlar

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve yapay zekanın günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesinin, iş dünyasında önemli değişikliklere yol açtığını hatırlatan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, bu değişikliklerin bazı bireylerde işlerini kaybetme korkusuna neden olabileceğini belirtti. Yapay zeka nedeniyle işini kaybetme korkusunun, Post-Luddism olarak adlandırılan durumun sadece ekonomik güvenceyi tehdit etmekle kalmayıp aynı zamanda bireyin psikolojik sağlığını da olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Taşkın, belirsizlik ve teknolojinin gerisinde kalma kaygısı ile yetersizlik hissine sahip olabileceğini ve teknolojinin gelişmesiyle kişilerde bazı semptomların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Post-Luddism Belirtileri ve Etkileri

Kaygı ve stres, özsaygı ve özgüven kaybı, gelecek kaygısı ve belirsizlik gibi semptomların Post-Luddism’e işaret ettiğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, iş kaybetme korkusunun kaygı ve strese neden olabileceğini ifade etti. İş güvencesinin azalmasının bireyin kendini değersiz hissettirebileceğini ve uzun vadede ciddi psikolojik sorunlara yol açabileceğini belirtti. Kaygının artmasıyla iş performansı ve yaşam kalitesinin olumsuz etkilenmesinin yanı sıra işini kaybetme korkusunun bireyin özsaygı ve özgüveninde düşüşe neden olabileceğini vurguladı.

Değişikliklere Uyum Sağlamak Önemli

Related Posts

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Yanlış yastık seçimi geceleri sık uyanmaya, boyun ağrılarına ve yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlar, vücut yapınıza ve uyku pozisyonunuza uygun doğru yastığı seçmenin, kaliteli bir uyku için ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir