Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda Yeni Cihaz Hizmete Girdi

ESOGÜ Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, yeni cihazın hastane hizmetlerinde sağladığı kolaylıklara değindi. Çarman, cihazın hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Milimetrik Boyuttaki Tümörler Artık Net Görülebilecek

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Ak Sivrikoz, son teknoloji cihazlarının hastaneye kazandırılmasının gururunu yaşadıklarını belirtti. Sivrikoz, cihazın özelliklerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Ülkemizde hem özel hem de kamu hastaneleri arasında ilk ve tek olarak bu cihazı kullanıyoruz. Çok gelişmiş teknolojiye sahip olan cihaz, yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etme konusunda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Milimetrik boyuttaki lezyonları ve tümörleri net bir şekilde görüntüleyebiliyoruz. Önceki cihazlar ile görülemeyen birçok hastalığı ve lezyonu artık tespit edebiliyoruz. Bu gelişmiş cihazın, bölgemizdeki hastalara tanı ve tedavi süreçlerinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Gürsoy, cihazın hizmete girmesinde emeği geçen herkese, bölüm ve hastalar adına teşekkürlerini iletti. Açılış töreninin ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

“Biograph Vision 450 PET/BT” cihazı, 3,2 milimetre kristal boyutu ve tamamen dijital dedektör mimarisi sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi ve hızlı tarama süresiyle dikkat çekmektedir.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Anne babalar çocuklarının oyuncak sepetine bakın! Bakanlık açıkladı, kanserojen madde içeriyor…

Bakanlığı ilan ettiği listeye göre Serra Plastik’in kırmızı oyuncak arabasında kimyasal madde tespit edildi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!