Pendik’te parçalanmış cesette işkence izleri… Çelişkili ifadeler

FERİT ZENGİN – Polis, cesedin kolları ve bacaklarının vücudundan ayrılmış olarak iki farklı konteynere atıldığını tespit etti. Çevredeki konteynerlerde yapılan incelemeler sonucunda parçaları mahalledeki dört ayrı konteyner içinde bulunan cesedin Nihat Salih’e (79) ait olduğu belirlendi.

KAMERAYA TAKILDI

Cinayet büro dedektifleri, yaşlı adamın kol ve bacaklarının bulunduğu konteyneri gören bir güvenlik kamerasının görüntülerini inceledi. Görüntülerden bir şahsın, kan lekeli olduğu görülen beyaz plastik kovayla konteynere çöp döktüğü, ardından kovayı konteynerden uzakta boş bir araziye attığı tespit edildi. Polis, önce eşkalini ardından kimliğini tespit ettiği şüpheli Bilal Dilek’i (39) aynı bölgede bulunan evinde dün sabaha karşı gözaltına aldı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Bölgede seyyar satıcılık yaptığı ve dört ayrı suçtan suç kaydı olduğu öğrenilen şüphelinin ilk ifadesinde suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. Şüphelinin “Olayla ilgim yok. Kovayla getirdiğim çöpü alıp çöp konteynerine attım” dediği, kovayı neden başka bir yere attığı yönündeki sorulara cevap veremediği belirtildi. Bazı sorulara da çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen şüphelinin sorgusu sürüyor. Aralarında maktulün çocukları, kardeşleri ve akrabalarının bulunduğu bazı şahısların da ifadelerinin alındığı kaydedildi.

İŞKENCE Mİ GÖRDÜ?

Yapılan ilk incelemelerde Salih’in 10’dan fazla parçaya ayrıldığı belirlenen vücut parçaları arasında bulunan kafatasında bıçakla kesik izlerinin bulunduğu, yaşlı adamın öldürülmeden önce işkence gördüğünün değerlendirildiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx