‘Tüketiciler markalarla ortak değerlerde buluşmak istiyor’

“`html

Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nde Toplum 5.0 Üzerine Tartışmalar

ULUSLARARASI Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde gerçekleştirilen ‘Toplum 5.0: Büyük Dönüşüm’ başlıklı panelde, BSH Türkiye CEO’su Alper Şengül önemli açıklamalarda bulundu. Şengül, “Sürdürülebilirlik, günümüzde tüketicilerin en fazla önem verdiği konuların başında yer alıyor. Artık tüketiciler, markalarla benzer değerlerde bir araya gelmeyi arzuluyor” ifadelerini kullandı.

UEZ 2025’in ikinci gününde düzenlenen bu panel, BSH sponsorluğunda hayata geçirildi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen İmran Gürakan, Ankara TEKMER CEO’su olarak zirvenin ana temasına ilişkin önemli vurgu yaptı. ‘Toplum 5.0’ kavramıyla ilk defa 2019 yılında tanıştığını belirten Gürakan, bu kavramın insan odaklı teknoloji kullanımını öne çıkardığını dile getirdi. Toplumların sanayi evresinden dijital çağa geçişini hızlandıracak olan Toplum 5.0’ın, yapay zeka, büyük veri, nesnelerin interneti ve robot teknolojisi gibi alanlarda yeni bir vizyon sunduğunu belirtti.

Tüketicilerin Talepleri Artıyor

Global ölçekte faaliyet gösteren BSH, Türkiye’nin en önemli pazarlarından biri olduğunu aktararak konuşmasını sürdüren Alper Şengül, “Şirketimizin esas hedefi, evlerde yaşam kalitesini yükseltmek. Ancak bu hedefe ulaşmak, beklenenden çok daha zor. Tüketicinin ihtiyaçlarına paralel şekilde hareket etmek, onlarla birlikte gelişmek bizim için son derece önemli” dedi.

Günümüzde teknolojiye erişimin artmasıyla birlikte dijitalleşmenin, sürdürülebilirliğin ve ürünlerin kişiselleştirilmesinin ön plana çıktığını kaydeden Şengül, “Türkiye’de 30 yıldan fazla bir süredir varlık sürdürüyoruz. Tüketicilerimizle birlikte büyüyerek, büyük bir deneyim kazandık. Özellikle son 10 yılda akıllı ev cihazları konusunda lider bir konumda yer alıyoruz. Başlangıçta bu ürünlere yönelik talep çoğunlukla büyük şehirlerdeki belirli gelir gruplarından geldi; artık ise her kesim en iyi hizmeti ve en kaliteli ürünü talep ediyor” dedi.

Sürdürülebilirlik, Tüketici Önceliği

Bir markadan beklenenlerin başında kaliteli ürün, güvenilir servis ağı ve akıllı teknolojilerin geldiğini ifade eden Şengül, “Tüketicilerin beklentilerini karşılamak için şirket içinde de bir kültürel dönüşüm gerçekleştirmemiz gerekiyor. Sürdürülebilirlik, artık sadece bir trend olmanın ötesinde, stratejik bir öncelik. Bu değerleri benimseyerek, tüketici ile aynı amaçları paylaşmak ve onları dinlemek zorundayız” dedi.

Veri Kullanımındaki Düzensizlikler

FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula, ‘Toplum 5.0: Büyük Dönüşüm’ kavramını değerlendirirken, bunun henüz ulaşılabilir bir hedef olmaktan çok bir moda kavramı olduğunu vurguladı. Abdula, toplumun, veri ve bilgi bolluğuna rağmen bu bilgileri etkin bir biçimde değerlendiremediğine dikkat çekti.

Toplum 4.0 ve 5.0 arasındaki temel farklara da değinen Abdula, dördüncü aşamadaki ‘akla duyarlılık’ ile beşinci aşamadaki ‘insana duyarlılık’ anlayışının, uygulamaları bakımından farklılık gösterdiğini belirtti. Türkiye’de yerelleştirilmeden bu kavramların tartışılmasının eksik kalacağını belirtirken, teknolojik dönüşümün yerel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Geleceğin Kazananları Sürdürülebilir Olacak

Veri Enstitüsü Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Ağırdır, iş dünyasında sürdürülebilirlik hedeflerinin önemine vurgu yaparak, şirketlerin sadece ürün satmanın ötesinde, bireylerin hayatını olumlu yönde etkileyen bir strateji benimsemeleri gerektiğini dile getirdi. “Şirketler, insanlara ne kadar sadık olduklarını düşünmelidir. Sadece daha fazla satış yapmak değil, aynı zamanda topluma değer katan bir marka olmak önemlidir” dedi.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Koç ise eğitim sisteminin bireyleri nasıl bir insan ve toplum şeklinde yetiştirmesi gerektiği üzerine düşüncelerini paylaştı. “Bakış açımızı değiştirerek, eğitimde bireysel ihtiyaçları zenginleştiren bir yaklaşımı benimsemeliyiz” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan!

BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

Reklamdır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

“`

Related Posts

NASA’dan Mars’ta her şeyi değiştiren keşif!

NASA’nın Mars keşif aracı, Kızıl Gezegen’de bugüne kadar elde edilen verileri altüst eden bir keşfe imza attı.

Orman yangınlarına yapay zeka kalkanı

Orman yangınlarının yıkıcı etkileri, iklim değişikliğinin artan tehdidiyle birlikte her geçen yıl daha da büyüyor. Ancak bilim dünyasından gelen yeni bir gelişme, bu felaketle mücadelede umut vadediyor. Uluslararası bir araştırma ekibi, orman …

Yıldızlararası yeni bir cisim keşfedildi: ‘A11pl3Z’

ATLAS Gözlemevi, 1 Temmuz 2025’te A11pl3Z adlı yeni bir yıldızlararası cisim keşfetti. Bu cisim, ʻOumuamua ve Borisov’dan sonra Güneş Sistemi’nde tespit edilen üçüncü yıldızlararası obje oldu. A11pl3Z isimli cismin 3 Temmuz’da saat 22.00’de Virtual Telescope Project tarafından canlı yayında gözlemleneceği açıklandı.

X, topluluk notlarını artık yapay zekâya yazdıracak

Yapay zekâ destekli topluluk notları yazımı test sürecine girdi. Fakat test sürecinde bile işler pek yolunda gidecekmiş gibi durmuyor. Kullanıcılar şimdiden sistemle ilgili tartışmalara başladı.

Apple 6 yıl aranın ardından yeniden değişikliğe gidebilir! Ortalığı karıştıran iddia

Teknoloji severler ve Apple tutkunları tarafından merakla beklenen iPhone 17 Pro hakkında ilginç bir iddia gündemi atıldı. Teknoloji severlerin arasında tartışma yaratan iddiaya göre Apple yeni modelinde arka kısımdaki Apple logosunun yerini …

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.