Türkiye’deki pilot sayısı her geçen yıl artıyor

Türkiye’nin, geçen yıl sonunda 15 bin 530’a ulaşan lisanslı pilot sayısının, 2025’te 16 binin üzerine çıkarılması ve ülkenin havacılıktaki konumunun daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, havacılık sektörü artık sadece bir ulaşım alanı değil, aynı zamanda ülkelerin birbirine yakınlaşmasına imkan tanıyan, kültürlerin kaynaşmasını sağlayan bir köprü olarak görülüyor.

Havacılık sektörü ekonomik büyümeye, turizmin gelişmesine ve küresel ticaretin canlanmasına önemli katkılar sağlıyor.

“Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında, havacılık endüstrisinin geliştirilmesine yönelik atılan adımlarla, çevreye duyarlı faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sivil Havacılık konusundaki çalışmalar çerçevesinde ise Kalkınma Planında yer alan hedeflere uygun olarak, Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında, küresel rekabette konumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

BALON PİLOTU SAYISI DA ARTIRILACAK

Türkiye’nin, uluslararası sivil havacılık alanında etkinliğini artırmak, sektörün potansiyelini geliştirmek ve sürekli gelişimine yön vermek hedefiyle yürütülen çalışmalar büyük gayretle sürdürülüyor.

Bu kapsamda, Türkiye’de geçen yılın sonu itibarıyla 15 bin 530 olan lisanslı pilot sayısının, 2025 yılı sonunda 16 bin 30’a yükselmesi hedefleniyor. Böylece, ülkenin küresel rekabette havacılıktaki konumunun daha da güçlendirilmesi planlanıyor.

Öte yandan, geçen yıl 735 olan lisanslı balon pilotu sayısının da artırılarak, 2025 yılı sonunda 773’e ulaştırılması bekleniyor.

Sivil havacılık kapsamında denetimlere titizlikle devam edilirken, 2024 sonunda 1787’yi bulan denetim sayısının, bu yıl 1856 olması öngörülüyor.

Ayrıca Türkiye’nin, geçen yıl yüzde 85 olan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) regülasyonlarına ve emniyet faaliyetlerine uyum oranının da 2025’te korunarak aynı kalması hedefleniyor.

Related Posts

Nisanda en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisanda en yüksek aylık reel getiri yüzde 8,54 ile külçe altında gerçekleşti.

THY duyurdu: İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Türk Hava Yolları (THY), Hindistan’ın Pakistan’a saldırısı nedeniyle bugün ve yarın İstanbul’dan yapılması planlanan İslamabad ve Lahor seferlerini karşılıklı iptal etti.

ABD’de tüketici kredileri martta arttı

ABD’de tüketici kredileri, mart ayında 10,2 milyar dolar ile beklentilerin üzerinde artış kaydetti.

Fed faiz kararı sonrası gözler altın ve dolarda: Dikkat çeken tahminler

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4.25-4.50 aralığında sabit tuttu. Gözler altın ve dolar piyasalarına çevrildi.

Katil İsrail Suriye’de Türkiye’nin askeri üs kuracağı Palmira T-4 Hava üssünü neden bombaladı?

Katil ve soykırımcı İsrail devleti Başbakanı Binyamin Netenyahu Türkiye’nin Palmira Askeri Hava Üssüne konuşlanmasını İsrail’in güvenliği için tehdit oluşturduğuna dikkat çekmiş ve bu üssü savaş uçaklarına bombalatarak kullanılmaz bir hale getirmişti. Netenyahu Türkiye’nin Suriye üzerinde artan etkisinden ciddi rahatsızlık duyduğu Türkiye’yi tehdit algısında ilk sıraya koymasından anlaşılıyordu. Palmira Hava üssü hem İsrail hem de Türkiye için stratejik bir öneme sahip! Zira Türkiye’nin Palmiradaki

Enflasyon emekçiden 176.6 milyar çaldı

İktidarın yanlış ekonomi politikaları ile büyüyen enflasyon işçinin emeğini çürütmeye devam ediyor.