Yalova’da 21. Ulusal AKDF Tatbikatı Gerçekleştiriliyor

Yalova’da Arama Kurtarma Tatbikatı Büyük Bir Katılımla Gerçekleşiyor

Yalova’da düzenlenen 21. Ulusal AKDF Tatbikatı, enkaz alanlarında büyük bir katılımla yapıldı. Afad Yalova İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata 7 ilde 9 dernek ve yaklaşık 200 gönüllü katıldı. Ekipler, kentte bulunan 3 farklı gerçek enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarını hassasiyetle yürütüyor.

AKDF Başkanı Adem Demirel, federasyona bağlı derneklerin tatbikat için Yalova’ya toplandığını belirterek, “Tatbikatları gerçek enkaz alanlarında afet öncesi hazırlık çalışmalarını etkili bir şekilde gerçekleştirebilmek için yapıyoruz. Bu tatbikat için izin alarak hazırladığımız enkaz alanlarında ekiplerimiz çalışmaya başladılar. Tatbikat Afad’ın koordinasyonunda yürütülürken, federasyona bağlı ekipler sahadaki kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, emniyet, lojistik ve yol güvenliği konularında destek sağlanıyor. Bu çalışmaların amacı, olası bir afet durumunda sorunsuz bir şekilde müdahale edebilmektir.” şeklinde konuştu.

Demirel ayrıca deprem senaryosu hakkında da bilgi vererek, “Senaryoya göre Yalova merkezli bir deprem meydana geliyor. Çevre illerden gelen ekiplerle saat 9.00’da kriz merkezi kuruldu. Gelişen duruma hızlı bir şekilde müdahale edilerek gerçek enkaz alanlarında çalışmalar devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Tatbikata katılan dernekler arasında Yalova Arama Kurtarma Derneği (Yalova K77), Anadolu Arama Kurtarma Derneği (ANAK), Türk Can Kurtarma Derneği (TÜRKCAN), Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK), Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (KEDAK), Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK), Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma ve İlkyardım Derneği (GÖNDAK), Umut Arama Kurtarma Yardım ve Eğitim Derneği ile Uşak Arama Kurtarma ve Acil Afet Haberleşme ve Radyo Amatörleri Derneği bulunuyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERHAN ERDOĞAN – Genel

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Cildiniz ve saçlarınız kuru ve cansız mı? Nedeni bu hastalık olabilir!

“Sürekli yorgun ve bitkin hissediyorum”, “Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyorum”, “Kendimi bir türlü ısıtamıyorum, sürekli üşüyorum”, “Su içsem kilo alıyorum”… Bu ve benzeri şikayetler Hashimoto (Haşimato) hastalığının belirtileri olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Ece Demirbaş, Hashimoto’nun öne çıkan 10 belirtisini sıraladı.

Anne babalar çocuklarının oyuncak sepetine bakın! Bakanlık açıkladı, kanserojen madde içeriyor…

Bakanlığı ilan ettiği listeye göre Serra Plastik’in kırmızı oyuncak arabasında kimyasal madde tespit edildi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.